Resultatet er klart. I januar blir Donald Trump USAs 47. president og Republikanerne fikk flertall i både senatet og representantens hus. Hva betyr det for oss?
Podkast uten portefølje
I Podkast uten portefølje setter vi søkelys på dagsaktuelle saker og hendelser i nyhetsbildet og det politiske landskapet. Annenhver uke inviterer vi spennende og interessante gjester til vårt podkaststudio i Inkognitogata 1 skal gjøre oss klokere på det som skjer rundt oss.
Har du spørsmål du ønsker svar på, eller innspill til tema eller gjester? Send oss gjerne en melding via vår Facebookside.
Podkasten er produsert av Pressure. Du finner podkasten der du lytter til podkast, for eksempel via Apple Podcast eller Spotify.
Podkast uten portefølje
- 30/10/2024USA-spesial: Dødt løp i presidentvalgetLes mer
USA-feber! Dødt løp på meningsmålingene og seks dager igjen. Hvem vinner presidentvalget?
- 16/10/2024Podkast: Folket går mot høyreLes mer
Hvorfor dreier nordmenns holdninger seg i mer tradisjonell og autoritær retning?
- 11/09/2024 - Kruse LarsenPodkast: Trump, Harris og Taylor SwiftLes mer
USA-spesial! Hva betyr nattens debatt for utfallet av valget? Hva betyr utfallet for Norge? Og hvorfor ble Jens Stoltenberg trukket fram av Donald Trump?
- 06/09/2024Podkast uten portefølje: Ett år til valgetLes mer
Er det håp om gjenvalg for Jonas Gahr Støre? Hva blir de viktigste politiske sakene det neste året? Og hva er de ulike regjeringsalternativene, som velgerne blir presentert for?
- 28/08/2024Livepodkast fra ONS: Klima- og energipolitikken frem mot stortingsvalget 2025Les mer
Denne episoden er en livesending av Podkast uten portefølje fra Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger.
- 21/08/2024Livepodkast: Kommer noen egentlig til å savne styringspartiene?Les mer
I denne episoden av Podkast uten portefølje kan du høre en debatt som ble gjennomført under Arendalsuka, som et samarbeid mellom Civita og Kruse Larsen.
- 26/06/2024Podkast: HalvårsoppsummeringLes mer
Høyre kjøles ned, Arbeiderpartiet øyner håp, Fremskrittspartiet vokser og gapet mellom blokkene tettes. Er det mulig for Jonas Gahr Støre å få fire ny år som statsminister? Kommer Høyre til å gå mot høyre for å stoppe FrPs vekst? Og klarer Arbeiderpartiet å hente tilbake lillavelgerne i sentrum, uten å mate SV og Rødt?
- 06/06/2024 - Kruse LarsenPodkast med presidentLes mer
Denne uken har vi storfint besøk i Podkast uten portefølje. Stortingspresident Masud Gharahkhani forteller om hverdagen som landets øverste folkevalgte, tilliten til norske politikere og de stadig økende truslene mot demokratiet.
- 27/05/2024Podkast: En uforutsigbar og urolig verden – hva betyr det for Norge?Les mer
Krigen i Ukraina fortsetter, Midtøsten står i brann, Kina viser muskler, Trump kan vinne presidentvalget i USA og demokratiet er under press. Er norsk diplomati og utenrikspolitikk tilpasset en stadig mer uforutsigbar verden? Klarer NATO og den vestlige verden å stå samlet? Og hvordan påvirker verdenssituasjonen norsk politikk og norsk næringsliv?
- 16/05/2024Podkast: Det er alarm!Les mer
Siv Jensen mener det politiske Norge må våkne fra dvalen og slutte å pådra seg utgifter vi ikke har råd til å betale. Men hva ville hun gjort annerledes hvis hun ble finansminister i dag? Og hva angrer hun mest på fra de årene hun satt på pengesekken? Møt en åpenhjertig Jensen i podkasten vår.
- 06/05/2024Podkast: Endringer i Erna-landLes mer
Hva skjer når en av Høyres nestledere trer ut av Stortinget? Hvordan ser arverekkefølgen i partiet egentlig ut nå? Hva gjør Høyre når Fremskrittspartiet kryper stadig nærmere på målingene? Og hva er egentlig ti-prosents-Høyre og batong-Høyre?
- 18/04/2024Podkast: Fersk fiskeminister og stor FrP-fangstLes mer
Regjeringen får tre nye medlemmer. Hva betyr det? FrP holder landsmøte mens de klatrer på målingene. Har luften gått ut av den blå Høyre-ballongen? Og kan vi egentlig stole på målingene når de spriker som de gjør?
- 05/04/2024Podkast: Høy temperatur i klimadebattenLes mer
Klima- og energipolitikk seiler opp som en av de viktigste sakene frem mot stortingsvalget i 2025. Strømpriser, utenlandskabler, naturvern og vindkraft splitter både høyre- og venstresiden, og klimamålene for 2030 blir stadig vanskeligere å nå.Er norsk klima- og energipolitikk galskap satt i system?
- 22/03/2024Podkast: Kan FrP bli større enn Høyre?Les mer
Når man tror det ikke kan gå så mye dårligere for Arbeiderpartiet, gjør det likevel det. Denne måneden har gitt partiet noen av de svakeste målingene på mange år. Samtidig vokser Fremskrittspartiet jevnt og trutt, men klarer ikke å hindre at gapet mellom blokkene tetter seg.
- 08/03/2024Podkast: Frykt og avsky – verden i 2024Les mer
40 prosent av verdens befolkning går til valgurnene i løpet av 2024, samtidig som de autoritære kreftene er på fremmarsj. Russerne er på offensiven i Ukraina og Kina truer Taiwan. I valget til Europaparlamentet kan populistene får rekordhøy oppslutning og i USA kan Trump få en ny runde som president.
- 20/02/2024Podkast: Høyrebølgen 2.0Les mer
Ved valget i fjor ble Høyre landets største parti for første gang på nesten 100 år og er landets dominerende styringsparti. Er det et resultat av pragmatisme og sentrumsdreining, eller har utfordringene i dagens samfunn utløst en ny høyrebølge? Hva blir Høyres regjeringsprosjekt i 2025? Og hvorfor har norsk ungdom blitt så høyrevridde?
- 08/02/2024Podkast: IndustripartieneLes mer
Podkast uten portefølje får besøk av partibygger Owe Ingemann Waltherzøe, som forteller oss hva som skal til for at han returnerer til Industri- og næringspartiet, partiet han selv grunnla. For hva skjedde egentlig da INP ble splittet? Og hva er det INP fanger opp, som ikke de etablerte partiene klarer?
- 22/01/2024Podkast: NHO-sjefen om klimakrisen, subsidier og EULes mer
I denne utgaven av Podkast uten portefølje har Jan-Erik Larsen besøk av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Vi går rett på sak: Har norsk næringsliv blitt for opptatt av subsidier? Bør Norge melde seg inn i EU? Og regner NHO-sjefen seg som del av gruppen “vanlige folk”?
- 17/01/2024Ekstraepisode: Hva skjer med INP?Les mer
Ekstraepisode! Skal vi tro de siste meningsmålingene kan Industri- og næringspartiet (INP) være nesten utradert, men de kan også ligge langt over sperregrensen. Hvorfor er partiet så vanskelig å måle? Og hvilke partier er det som virkelig kjenner på konkurransen fra INP når de har målinger på over seks prosent?